Gerda Postma

Ik ben geboren en opgegroeid in Friesland. In maart 2010 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk Jade, Praktijk voor shiatsutherapie, deels bij Bewegingscentrum Reset.

Shiatsu is van oorsprong een oosterse volksgeneeskunst gebaseerd op het principe dat storingen in de spieren, zenuwen en organen zich uiten in de meridianen (energiekanalen in het lichaam) waar onze levensenergie doorheen stroomt. De basis van deze massagemethode ligt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

ZenShiatsu is een manier om het lichaam weer in balans te brengen. Het werkt ontspannend en spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. In het westen zijn we de kracht van ons eigen lichaam een beetje vergeten. Shiatsu geeft je daar inzicht in, het maakt bewust. De massage kan preventief worden toegepast, waardoor een disbalans niet uitgroeit tot symptomen, maar het is ook een goede manier om klachten te behandelen.
ZenShiatsu is een massagevorm waarbij op een harmonieuze manier met het lichaam om wordt gegaan. Er wordt gewerkt op een futon (Japanse matras) op de grond en er wordt gebruik gemaakt van druk met de duim, handpalm, elleboog en knie. Ook worden er strekkingen en rotaties toegepast voor de spieren en gewrichten. Bij het eerste consult wordt er een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) afgenomen. Op basis hiervan wordt er een behandelplan samengesteld in overleg met u. Na drie sessie vindt er een evaluatie plaats waarin zowel cli├źnt als therapeut kan aangeven of het verwachte resultaat bereikt wordt.

StoelShiatsu is gebaseerd op de ZenShiatsu. Het wordt gegeven op een massagestoel waarbij in een relatief korte behandeling veel gebeurt. Door het behandelen van de rug, nek, schouders, armen en het hoofd wordt er een gevoel van ontspanning opgewekt en gaat de energie weer stromen door de meridianen.
StoelShiatsu heeft een positief effect op verstarringen in het lichaam, een stijf gevoel, en kan verlichting bieden bij diverse chronische klachten doordat het lichaam meer in balans komt.
StoelShiatsu wordt ook veel preventief gebruikt. Door eens per twee weken behandeld te worden voorkomt u dat een kleine disbalans uit kan groeien tot verdere klachten.
Wanneer u komt met een klacht zal de eerste keer een uitgebreide anamnese plaatsvinden zodat er een behandelplan opgesteld kan worden. www.jadeshiatsu.nl