Dorinde Renkema

Mijn naam is Dorinde Renkema. In juni 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen, waarna ik direct aan de slag kon als waarnemer in fysiotherapiepraktijk Westeinde. Na deze periode van waarnemen ben ik per 1 oktober 2010 in vaste dienst getreden.
Naast mijn reguliere werk als fysiotherapeut probeer ik regelmatig aan nascholing te doen om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden. Zo heb ik meerdere cursussen gevolgd, onder andere op het gebied van:

        • nek-/schouderproblematiek (o.a. spanningsklachten/-hoofdpijn en de methode van Stenvers)
        • opleiding Functionele Osteopathie en Integratie (onderzoek en behandeling van het bewegingsapparaat vanuit een holistisch concept. Klachten worden vanuit de wervelkolom bekeken en behandeld)
        • chronische pijn
        • beweegprogramma’s/medisch fitness

Vaak spelen allerlei processen een rol bij lichamelijke klachten. Ik ben erg geïnteresseerd in de relatie tussen lichaam en geest en vind het belangrijk om mensen te helpen bewust te worden van die processen en patronen die kunnen meespelen bij een fysieke klacht. Op die manier wordt er niet alleen aan de bestaande klacht gewerkt, maar pakken we het ook preventief aan.